Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară propune noi măsuri ce vin în sprijinul accelerării lucrărilor de cadastru finanțate din fonduri europene

ANCPI a lansat în consultare publică Regulamentul privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor sistematice de cadastru și înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 1/2020.

Conform proiectului de act normativ, livrările vor fi făcute exclusiv în format electronic, cu utilizarea semnăturii digitale.

De asemenea, în urma consultărilor cu reprezentanții firmelor de specialitate, ANCPI a decis simplificarea cerințelor din caietul de sarcini și din documentația de achiziție, întrucât vor putea participa la licitații atât firmele mici și mijlocii, cât și persoanele fizice autorizate.

O altă măsură constă în diminuarea sau corelarea perioadelor de recepție a documentelor tehnice ale cadastrului sistematic în funcție de suprafața UAT-urilor în care se desfășoară lucrări.

Totodată, ANCPI a decis redimensionarea bugetului, după consultarea pieței de profil și lansarea în SEAP, la finalul acestei luni, a procedurii de licitație pentru înregistrarea sistematică a imobilelor din 246 de UAT-uri.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 196