Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost adoptată ordonanța privind obligativitatea autorităților de a utiliza exclusiv MySMIS-ul și de a renunța la hârtii în interacțiunea cu beneficiarii

Începând din 1 iunie 2020, toți angajații Ministerului Fondurilor Europene și ai structurilor aflate în subordine au obligația de a folosi exclusiv sistemul digital și de a renunța la hârtii în interacțiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanțărilor, conform unei Ordonanțe adoptate ieri, 7 mai 2020, în ședința de Guvern.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis că Ordonanța este o inițiativă ce vine în scopul debirocratizării și transparentizării interacțiunii dintre beneficiarii fondurilor europene și autorități, creând cadrul legal pentru alinierea la Regulamentele Europene.

Renunțarea la hârtii ar urma să aducă mai puține drumuri la Organismele Intermediare și Autoritățile de Management pentru cei 29.495 de utilizatori ai sistemului MySMIS, folosirea documentelor cu formate predefinite și notificări în timp real asupra progresului proiectelor depuse.

La nivelul Ministerului faptul că toate informațiile vor fi înregistrate electronic se traduce prin posibilitatea de a lua decizii rapide privind politica alocării fondurilor europene pe baza unei imagini de ansamblu.

O noutate este și faptul că la adresa www.fonduri-ue.ro/statistici se pot vedea în premieră și transparent informații în timp real legate de absorbția fondurilor europene în România.

Reamintim că Ordonanța de Urgență adoptată ieri de Guvern fusese lansată în consultare publică la data de 1 mai pentru o perioadă de 10 zile.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

 

Vizualizări: 867