Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat apelul de proiecte pentru asigurarea din fonduri europene a costurilor cu șomajul tehnic!

AM POCU a publicat astăzi, 6 mai 2020, ghidul „Sprijin pentru salariaţii angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parţial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgenţă decretată”.

În cadrul apelului de proiecte sunt vizate măsurile de sprijin pentru persoanele angajate la angajatorii al căror domeniu de activitate este afectat direct ca urmare a declarării situațiiei de epidemie de COVID – 19, prin decontarea sumelor necesare plăţii indemnizaţiei persoanelor cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă, din iniţiativa angajatorului.

Apelul are un buget de 300 milioane euro, fonduri europene și contribuția națională, alocat atât regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia), cât și regiunii dezvoltate București-Ilfov.

Solicitanții eligibili sunt Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), inclusiv prin unităţile subordonate (Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București /AMOFM, Agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă / AJOFM).

Proiectele vor putea fi depuse în sistemul informatic MySMIS în perioada 6 mai-9 iunie 2020.

Descarcă ghidul

Sursa: MFE

Documente
Ghid_POCU.zip
Vizualizări: 1087