Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 UE va achiziționa echipamente medicale pentru spitalele din întreaga Uniune în valoare totală de 50 milioane euro

Conform unui comunicat oficial, Parlamentul European lucrează cu statele membre pentru a se asigura că UE poate achiziționa ventilatoare, măști și alte echipamente medicale pentru a fi puse la dispoziția spitalelor din întreaga Uniune.

Săptămâna trecută, Comisia a instituit un sistem de colectare a echipamentelor medicale (prin intermediul rescEU), astfel încât livrările necesare pentru combaterea COVID19 să poată ajunge rapid la statele membre care se confruntă cu o penurie de echipamente. Aceste echipamente sunt necesare pentru a trata pacienții infectați, pentru a proteja personalul sanitar și pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului.

Comunicatul arată că Parlamentul lucrează cu statele membre pentru a aproba rapid 40 din 50 milioane EUR pentru echipamente medicale de terapie intensivă, precum ventilatoarele și echipamentele individuale de protecție, precum măștile reutilizabile.

De asemenea, statele membre își unesc forțele în temeiul Acordului de achiziții publice comune pentru achiziționarea de echipamente individuale de protecție, de ventilatoare ce susțin funcția respiratorie și de articole necesare pentru testarea coronavirusului. Colaborarea în acest fel le va oferi o poziție mai puternică pe piața mondială.

Informația pe scurt

  • UE va achiziționa echipamente medicale pentru spitale în valoare totală de 50 milioane EUR
  • Kituri de testare, măști și ventilatoare ce susțin funcția respiratorie vor fi achiziționate în comun
  • Peste 1.800 de cetățeni UE repatriați până în prezent

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 194