Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Stimularea investițiilor din sectorul spațial cu o finanțare de 200 milioane de euro acordată de Comisia Europeană și BEI

Comisia Europeană, în parteneriat cu Grupul Băncii Europene de Investiții, au anunțat marți, 21 ianuarie 2020, investiții de 200 de milioane de euro în sectorul spațial al UE, pentru a sprijini inovația de ultimă oră din industrie.

În cadrul celei de-a 12-a Conferințe Spațiale Europene de la Bruxelles, BEI și ArianeGroup au semnat un acord pentru a confirma un împrumut contingent de 100 de milioane euro pentru noul program de lansare Ariane 6. Această tranzacție este susținută de Planul de investiții pentru Europa.

În plus, conform comunicatului oficial, Comisia și Fondul European de Investiții (FEI) au anunțat primul program Pilot InnovFin Space Equity susținut de UE și primul fond tehnologic axat pe spațiu din Europa, susținut în cadrul programului pilot.

Pilotul InnovFin Space Equity este un program de 100 de milioane de euro în cadrul InnovFin dedicat special pentru a sprijini inovarea și creșterea IMM-urilor europene care operează în sectorul tehnologiilor spațiale.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Instrumentele financiare susținute de UE permit partenerilor noștri financiari, Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții, să investească în zone mai riscante. Pentru cercetătorii noștri spațiali europeni, inovatori și antreprenori, accesul la finanțe este esențial pentru succesul lor.”

În ceea ce privește aceste realizări, comisarul pentru piață internă, Thierry Breton, a declarat:„Cele două anunțuri reprezintă un schimbător de jocuri pentru Europa în sprijinul industriei spațiale europene. În primul rând, salut cu încredere împrumutul acordat de BEI pentru proiectul Ariane 6, care este esențialul obiectivului de a garanta accesul autonom european la spațiu. În al doilea rând, cu spațiul InnovFin, trimitem un semnal clar că afacerile spațiale din Europa sunt o oportunitate atractivă. Aceasta este o inițiativă crucială pentru a sprijini dezvoltarea de start-up-uri spațiale europene, astfel încât acestea să poată să se extindă.”

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 123