Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Au fost aprobate două cereri de finanțare pentru Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a precizat că în cursul aceleași săptămâni au fost aprobate pentru Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, cererile de finanțare pentru două proiecte: „Cale de rulare paralelă cu pista” și „Echipamente de detecție explozibil standard 3 de tip CTX”.

Prin aprobarea celor două cereri de finanțare se asigură creșterea gradului de absorbție a fondurilor comunitare. Conform comunicatului, în prezent, din sumele plătite beneficiarilor în anul 2019 în valoare de 499 milioane euro fonduri nerambursabile, în perioada noiembrie – decembrie au fost plătite 161,4 milioane euro (peste 32% din valoarea totală, în ultimele două luni). Ministerul a menționat că ținta asumată pentru 2019 a fost de 438 milioane euro fonduri nerambursabile.

O situație similară se înregistrează și în cazul contractelor de finanțare: în perioada noiembrie – decembrie 2019, au fost semnate 6 contracte în valoare totală de 1,583 miliarde euro, din care fonduri nerambursabile 1,052 miliarde euro.

Sursa: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

Vizualizări: 244