Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2.000 cereri de finanțare depuse pe POR 2014-2020 în regiunea Centru cu o valoare totală de peste 2,5 miliarde euro

În 26-27 noiembrie 2019, a avut loc ședința de lucru din ultimul trimestru al acestui an a forului decizional al Regiunii Centru. ADR Centru și partenerii săi instituționali din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu au discutat despre intensificarea activității de atragere și absorbție a fondurilor europene. La nivel regional este un foarte mare interes în utilizarea de fonduri europene pentru dezvoltare. Acum sunt depuse aproape 2.000 cereri de finanțare, în cei trei ani de la lansarea Programului, care au o valoare totală de peste 2,5 miliarde euro și solicită spre finanțare nerambursabilă 2 miliarde euro.  Acest fapt indică cererea de trei ori mai mare decât alocarea regională, în valoare de aproximativ 860 milioane euro, de care dispune Regiunea Centru în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectele contractate și cele aflate în procesul de evaluare și selecție solicită fonduri nerambursabile de peste 1,4 miliarde euro, care pot fi efectiv absorbiți în procesul de dezvoltare economico-socială a regiunii.

Până la jumătatea lunii noiembrie 2019, la nivelul Regiunii Centru au fost semnate 630 de contracte în cadrul POR 2014-2020, a căror valoare totală este de aproape un miliard euro și prin care se solicită sume nerambursabile în valoare de peste 740 milioane euro. Nu numai numărul de proiecte contractate, dar și valoarea fondurilor europene atrase pentru dezvoltarea regiunii sunt mai mari decât valorile corespunzătoare întregii perioade precedente de gestionare a fondurilor nerambursabile din surse europene.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 244