Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAT: 3,49 milioane euro pentru eficientizarea utilizării fondurilor europene în perioada 2021-2027 de către administrația locală

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”.

Proiectul are o valoare eligibilă de 3,49 milioane euro (2,96 mililioane fonduri europene).

Obiectivul unui asemenea proiect este îmbunătățirea mecanismelor și capacității de gestionare a Fondurilor Europene Structurale și de Investiții (FESI) în administrația publică locală.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt angajații a 41 municipii reședință de județ și ai autorităților din 320 localități urbane, precum și entități publice din subordinea autorităților publice locale și județene.

Angajații administrației publice vor beneficia de 10.220 zile instruire, iar grupul țintă va fi sprijinit în pregătirea și implementarea unor portofolii de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027 (câte unul în fiecare regiune de dezvoltare). Competențele dobândite vor fi aplicate pe parcursul viitoarei perioade de programare.

Vor fi finanțate, de asemenea, schimburi de experiență cu privire la implementarea proiectelor finanțate în cadrul perioadei curente de programare și vor fi identificate, totodată, portofolii de proiecte la nivel urban, care urmează să fie dezvoltate în perioada 2021-2027. Sesiunile de instruire și schimburile de experiență vor avea drept scop sprijinirea autorităților publice locale de a se cunoaște și de a învăța unii de la ceilalți, printr-o platformă care va facilita identificarea de parteneriate și cooperarea între toate părțile interesate în implementarea proiectelor.

Rezultatele proiectului vizează crearea unui website și a unei aplicații IT ce vor fi utilizate de autoritățile publice locale și județene, organizarea a 19 conferințe, 32 sesiuni de instruire, 960 schimburi de experiență, organizarea a 8 ateliere și realizarea a 8 portofolii de proiecte pentru 2021-2027.

Sursa: MFE

Vizualizări: 148