Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR 2014-2020: Au fost semnate proiecte de peste 120 milioane de euro pentru dezvoltarea durabilă a 19 județe din România

Luni, 4 noiembrie, au fost semnate 31 de contracte de finanțare cu fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru proiecte care vizează sprijinirea dezvoltării durabile în 19 județe din România.

Proiectele vor fi implementate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (în calitate de lider de parteneriat) şi de autoritățile locale (în calitate de parteneri). 16 dintre aceste proiecte urmăresc investiții în educație, 8 vizează reabilitarea, dotarea și modernizarea mai multor unități sanitare, iar 7 proiecte au în vedere dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii rutiere și crearea de zone verzi și de agrement.

 „Astăzi(ieri, n.r), adăugăm alte 31 de proiecte finanțate prin Programul Operaţional Regional la lista celor peste 5.000 de contracte semnate în ultimii doi ani, a căror valoare totală depăşeşte 9,5 miliarde de euro. Este o performanță pentru MDRAP şi pentru POR, care a ajuns la un grad de contractare de 100,7%, dar și o mare realizare pentru unitățile administrativ-teritoriale care au beneficiat de sume importante (fonduri europene şi guvernamentale) pentru dezvoltarea comunităților locale”, a precizat ministrul dezvoltării.

Valoarea finanțării nerambursabile a celor 31 de proiecte este de 569.366.162 lei și vizează obiective din București și județele Prahova, Galați, Mureș, Cluj, Giurgiu, Olt, Satu-Mare, Hunedoara, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Arad, Iași, Sibiu, Brașov, Gorj, Tulcea și Vrancea.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 240