Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei noi proiecte finanțate prin POR vor fi implementate în Sud-Vest Oltenia

În data de 09.10.2019, au fost semnate trei contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional pentru regiunea Sud-Vest Oltenia.

  1. „Îmbunătățirea mobilității urbane și reducerea emisiilor de CO2 în Municipiul Băilești”

Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranzitiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiții 4E - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare; Obiectivul specific 3.2 - Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Beneficiarul acestui contract este Municipiul Băilești, județul Dolj, care și-a propus ca obiectiv general în cadrul proiectului reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planuri de mobilitate urbană. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi: construirea unei autogări și a stațiilor de transport public; achiziționarea de autobuze pentru transportul public urban; achiziționarea de centre pentru închirierea bicicletelor; reabilitarea/modernizarea trotuare; modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere.

Valoarea totală a proiectului este de 45.709.487,03 lei, dintre care 43.406.939,46 lei fonduri alocate prin POR.

  1. „Investiții integrate pentru creșterea mobilității în Orașul Corabia”

Orașul Corabia din județul Olt va beneficia de un proiect similar, finanțat prin Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranzitiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiții 4E - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare; Obiectivul specific 3.2 - Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Obiectivul general al proiectului este creșterea mobilității urbane în orașul Corabia, prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon. Principalele lucrări din cadrul proiectului sunt: piste de biciclete, intervenții la infrastructura pietonală, amenajarea de treceri de pietoni, înființare sistemelor de închiriere biciclete, amenajarea de parcări.  Proiectul este finanțat din fonduri Regio cu suma de 22.368.892,65 lei.

  1. Reabilitare și modernizare cu schimbarea destinației în bibliotecă a construcției existente C1 – centrală termică. Reabilitare și modernizare cu schimbarea destinației în centru pentru tineret a construcției existente C2 – bibliotecă. Reabilitare și modernizare construcție existentă C1 – clubul elevilor. Reabilitare drum public

Cel de-al treilea proiect este finanțat în cadrul Axei prioritare 13 - Sprijinirea regenerarii oraselor mici si mijlocii; Prioritatea de investitii: 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale; Obiectiv specific: 13.1 - Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Pentru acesta, orașul Drăgănești Olt, în calitate de beneficiar, va primi 6.502.866,55 lei prin POR pentru a contribui la rezolvarea insuficienței unităților de cultură, a centrelor pentru tineret dotate la standarde moderne care să asigure accesul la un proces educațional cultural de calitate și de dezvoltare.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 301