Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Instrucțiune privind aplicabilitatea Regulamentului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal

Pe data de 30 septembrie 2019, a fost publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene Instrucțiunea nr. 22/ 2019 privind aplicarea Regulamentului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Această instrucțiunea prevede următoarele îndrumări:

Art. 1. La nivelul Autorității de Management pentru POIM (AM POIM/ DG Organism Intermediar pentru Transport- DG OIT) în cazul proiectelor care, prin obiectivul lor generează monitorizarea și prelucrarea constantă și sistematică, pe scară largă, a datelor cu caracter personal, fie la nivel de rezultat (ex: sisteme informatice), fie la nivel de activități (ex: instruiri), este necesară efectuarea de verificări pentru obținerea de asigurări minime în ceea ce privește respectarea protecției datelor cu caracter personal.

Art. 2. În acest sens beneficiarii proiectelor finanțate prin FESI vor asigura parcurgerea următoarelor etape:

  • Numirea unui Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal (DPO);
  • Elaborarea și aprobarea unei proceduri de notificare a încălcării securității datelor cu caracter personal;
  • Realizarea și menținerea unei evidențe a activităților de prelucrare a datelor cu caracter personal;
  • Informarea persoanelor vizate cu privire la datele de contact ale DPO, cu scopurile prelucrării datelor, a temeiului juridic, cu perioada de stocare a datelor și cu potențialii destinatari a datelor cu caracter personal;
  • Evaluarea riscurilor prezentate de prelucrarea datelor cu caracter personal.

Art. 3 Pentru informarea AM POIM/DGOI Transport beneficiarii vor include detalii privind progresul în ceea ce privește măsurile luate (cel puțin incluse la art. 2).

Art. 4 Înaintea efectuării plății finale AM POIM/ DGOI Transport vor verifica respectarea obligațiilor conform Art. 1-3 de mai sus, pe baza Listei de verificări din Anexă.

Descarcă Instrucțiunea

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 274