Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană urmează să propună prioritizarea investițiilor în apă uzată, astfel încât să existe soluții pentru localitățile cu peste 5.000 locuitori

Luni, 23 septembrie 2019, a avut loc cea de-a 21-a ediție a Forumului Regional al Apei Dunăre-Europa de Est, desfășurat la Palatul Parlamentului.

În cadrul acestuia, ministrul fondurilor europene, dna. Roxana Mînzatu a făcut declarații potrivit cărora sectorul de apă atrage investiții semnificative cu finanțare europeană și că trebuie asigurate servicii pentru sustenabilitatea acestora pe termen lung. A adăugat că România va continua politica de regionalizare, subliniind că „cetățenii au nevoie de condiții mai bune de viață, de acces la apă de calitate și la servicii de canalizare, drept pentru care vom investi cu prioritate în acest sector, cu accent pe folosirea noilor tehnologii.”

Conform ministrului, în următoarea perioadă de programare, Comisia Europeană se va concentra pe proiectele de apă uzată dar vor fi finanțate și proiecte de dimensiuni mai reduse pentru accesul cetățenilor la apă potabilă. Totodată, potrivit ministrului, Comisia Europeană urmează să propună prioritizarea investițiilor în apă uzată, astfel încât să existe soluții pentru localitățile cu peste 5.000 locuitori.

În prezent există 7 proiecte finanțate prin POIM care au fost aprobate de Comisia Europeană, cu o valoare totală de 1,22 miliarde euro.

Sursa: MFE

Vizualizări: 109