Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru modernizarea și extinderea Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu

Proiectul prin care Consiliul Județean Sibiu va extinde și moderniza corpul de clădire în care funcționează în prezent Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Gheorghe Preda” are o valoare totală de circa 10,7 milioane lei, din care peste 2,2 milioane euro sunt fonduri nerambursabile REGIO, alocați pentru creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și comunitare, conform Axei Prioritare 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, pe prioritatea destinată modernizării ambulatoriilor de spitale.

Proiectul își propune să asigure diversificarea și dezvoltarea serviciilor oferite de ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu, prin consolidarea bazei serviciilor medicale, astfel putând-se prelua o parte din cazuistica medicală, dar și în vederea realizării măsurilor de prevenție necesare pentru ameliorarea stării de sănătate și sporirea incluziunii sociale a persoanelor suferinde de boli psihice.

Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul „Investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate adulți” este de 10,697,778.24 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP este de 10,483,822.66 lei, aproximativ: 2.266.700 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimată de implementare este de peste doi ani, până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operaţiunea: A – Ambulatorii.

Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat pentru adulți la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” Sibiu are în vedere păstrarea unei părți din construcția existentă, consolidarea și extinderea amprentei la sol a acesteia, respectiv supraetajarea și mansardarea respectivului imobil. Se are în vedere ca suprafața actuală construită la sol a clădirii să crească la 279 mp, cu păstrarea aliniamentului la strada Bagdazar, cu ocuparea terenului neconstruit din spatele clădirii. Noua structură va avea un regim de înălțime D+P+2E+M, cu o suprafață construită desfășurată de peste 1370 mp. În imobilul extins și modernizat se vor dezvolta următoarele funcțiuni 9 cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne, dar și 5 cabinete pentru psihologie, imagistică (ECO Doppler general și carotidian, precum și EEG, EMG). Tot aici vor funcționa un laborator de analize cu două camere de recoltare, 3 săli de tratament, precum și 3 săli de așteptare, câte una pe fiecare nivel. Clădirea va dispune și de mai multe spații administrative și anexe, pentru buna funcționare a unui ambulatoriu de specialitate.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 399