Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reabilitarea Muzeului de Artă din Tulcea a fost posibilă din fonduri europene

Găzduit de o clădire în stil neoclasic, ridicată în perioada 1863 – 1865, actualul Muzeu de Artă din Tulcea a avut, de-a lungul timpului, alte câteva întrebuințări – de la Palatul Administrativ al Sangeacului de Tulcea și Conacul Pașei, la sediu pentru Prefectura Județului Tulcea.

În 1982, clădirea s-a transformat într-o instituție cu rol exclusiv cultural. Astăzi, găzduiește un patrimoniu de excepție – opere ale celor mai renumiți artiști români, de la Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu ori Ştefan Luchian .

Dacă în 1991 colecția muzeului număra 4.365 lucrări, în prezent a ajuns la aproximativ 7.000 opere de artă, care include pictură contemporană, sculptură modernă și contemporană, icoane din diferite secole, grafică modernă și contemporană, artă orientală dar și decorativă.

Înfățișarea de astăzi a clădirii a fost posibilă printr-o cofinanțare europeană de 30,7 milioane lei, în perioada 2009-2011, prin POR 2007-2013 (MDRAP). Cea mai nouă expoziție permanentă pe care o puteți admira aici – „Arte și influențe în Dobrogea” exprimă cel mai bine istoria și frumusețea locului în care găsim acest superb muzeu.

Sursa: MFE

Vizualizări: 122