Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

815.000 lei pentru echipamente de ultimă generație pentru spitalul de pneumoftiziologie din Sibiu

Un proiect depus de Consiliul Județean Sibiu a intrat la finanțare vineri, 6 septembrie 2019. Dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu cu aparatură de specialitate de ultimă generație, va fi realizată din bugetul total al proiectului de 815 mii lei.

Acest proiect are la bază necesitatea dotării unității medicale cu echipamente adecvate, esențiale pentru crearea unor condiții optime a preluării fluxului crescut de pacienți, reducerea poverii rezultată din spitalizarea continuă și îmbunătățirea performanțelor spitalicești prin furnizarea unor noi tipuri de servicii (asistență ambulatorie integrată, spitalizare de zi, proceduri efectuate în spitalizare de zi). În prezent, Ambulatoriul funcționează cu o parte din aparatură defectă sau uzată moral, echipamente ce nu deservesc actul medical la parametrii preconizați. Deoarece serviciile medicale oferite în regim ambulatoriu au un potențial recunoscut în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate a populației, care în județul Sibiu este de peste 400 mii locuitori, se justifică realizarea acestei investiții care sprijină atât personalul medical, cât și pacienții Spitalului.

Majoritatea echipamentelor noi, ce funcționează în prezent în cadrul Spitalului județean au fost dobândite prin intermediul unor donații sau împrumuturi, iar achiziționarea echipamentelor propuse prin proiect doar din bugetul județean se poate realiza printr-o planificare bugetară extinsă pe un număr mare de ani, fiind imposibilă achiziționarea, în același timp, a tuturor echipamentelor necesare. Cele peste 50 de echipamente ce se vor achiziționa prin contractul de finanțare semnat azi, sunt esențiale pentru oferirea unor servicii medicale de calitate pentru locuitorii județului Sibiu.aloare proiect, durata de implementare și program de finanțare:

Se estimează că proiectul de dotare a ambulatoriului se va finaliza până în 30 noiembrie 2020. Valoarea totală a proiectului este de 815.315 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 799.008 lei, respectiv 171.737 euro. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operaţiunea: A – Ambulatorii.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 131