Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2,7 milioane de lei, fonduri Regio, pentru îmbunătățirea calității învățământului primar în Mureș

Cu aproape 2,7 milioane lei, din care 98% sunt fonduri nerambursabile, administrația publică locală din comuna Zau de Cîmpie va implementa un proiect de modernizare a Școlii gimnaziale din localitate. Proiectul se va finanța prin Axa Prioritară 10 a Programului REGIO 2014-2020 – Obiectiv Specific 10.1 – ce prevede investiții în proiectele ce vizează creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului ante preșcolar şi preșcolar.

Cu o comunitate de aproape 3300 locuitori, comuna Zau de Cîmpie, situată în inima Transilvaniei, la limita județelor Mureș și Cluj, demonstrează prin proiectul semnat că se implică în eficientizarea cheltuielilor din banii publici și completează veniturile locale pentru a moderniza școala din satul centru de comună, frecventată de circa 130 de copii. Proiectul cu titlul ”Mansardare și reabilitare Școala Gimnazială Zau De Cîmpie, clădire cu Clasele I-IV comuna Zau de Cîmpie, Jud. Mureș” are o valoare totală de 2.685.893,91 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 2.632.176,03 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ 565.900 euro).

Lucrările proiectului prevăd reabilitarea și mansardarea clădirii unde funcționează clasele primare ale școlii din localitatea Zau de Cîmpie, termenul de finalizare fiind 31 august 2021. Practic, din anul școlar 2021/2022 copiii din această comună vor beneficia de condiții mult mai bune de studiu, ca urmare a dublării numărului actual de săli de clasă și crearea unei infrastructuri potrivite pentru organizarea programului de tip „Școala după școală”. În plus, în unitatea educațională modernizată se vor realiza facilități sanitare moderne și se vor schimba toate instalațiile electrice, termice și de alimentare cu apă. Clădirea extinsă va beneficia și de un spațiu exterior curat, cu zone verzi și cu spații pentru activități sportive și educative. Întreaga clădire va fi dotată cu echipamente performante, conform celor mai noi standarde tehnice în domeniul serviciilor educaționale aplicabile, toate aceste investiții conducând, în final, la creșterea ariei utile/elev în cadrul Școlii Gimnaziale din Zau de Cîmpie, fiind astfel asigurat spațiul necesar derulării în condiții optime a procesului educațional.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 91