Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

La AFCN începe anotimpul … proiectelor!

Administrația Fondului Cultural Național invită organizațiile culturale să se pună pe scris cu energia acumulată în vacanță! De la 1 septembrie va fi activ un nou apel de finanțare a proiectelor și programelor culturale.

Consiliul AFCN a decis alocarea unui buget de 4 milioane de lei pentru programe culturale derulate în perioada 2020 – 2021 și de 20,000,000 lei pentru cele 12 arii tematice în care se pot încadra proiectele culturale. Consiliul a decis de asemenea creșterea plafoanelor de finanțare pe arii. Consultă informațiile privind prioritățile de finanțare a proiectelor aici și a programelor aici.

AFCN a precizat că doar în acestă sesiune se pot depune proiecte de rezidențe artistice și programe culturale.

„Sperăm ca deja de anul acesta data de 1 septembrie să fie pentru toți operatorii culturali un prilej de mobilizare creativă. Din perspectiva noastră aceasta sesiune este cea mai importantă, atât în ceea ce privește bugetul alocat, cât și pentru că oferă oportunitatea derulării proiectelor pe o perioadă mai mare de timp. Vă așteptăm cu proiecte inovative care să răspundă priorităților strategice propuse de AFCN” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Aplicația online va fi deschisă pentru perioada 01 – 30.09.2019. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie ora 10:00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.09.2019, ora 17:00.

Tot la 1 septembrie se va deschide și aplicația de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Sursa: AFCN

Vizualizări: 636