Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru un incubator de afaceri în Făgăraș

Vești bune pentru antreprenorii care vor să înființeze afaceri noi în domeniul industriilor creative în municipiul Făgăraș din județul Brașov. Se va construi un incubator de afaceri ce le va oferi spațiu fizic, pentru consultanță juridică și de afaceri, cu scopul de a facilita înființarea afacerilor și să sprijine noile afaceri până la „absolvire”. Contractul de finanțare nerambursabilă prin care se alocă 2,79 milioane lei fonduri europene, a fost semnat luni, 19.08.2019.

Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru prevăzute pe Prioritatea de investiții 2.1B a Programului Operațional Regional 2014-2020, prioritate pe care s-au contractat deja două proiecte  și alte patru mai sunt în curs de evaluare. Din valoarea totală a proiectului de 5.181.535 lei, suma de 2.793.871 lei este valoarea finanțării nerambursabile alocate (aproximativ: 601.608 euro). Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului.

Noua clădire va avea spații utile funcționale extinse pe circa 600 mp, utilizați pentru deservirea a cel puțin 16 societăți comerciale nou înființate. Incubatorul de Afaceri Făgăraș va fi dotat și mobilat. Până în 30.06.2022, beneficiarul proiectului estimează că se va finaliza construcția clădirii, care va oferi apoi infrastructura pentru toate serviciile suport necesare dezvoltării mediului antreprenorial din municipiu.

În perioada de pre- și post-incubare se vor acorda diferite servicii firmelor incubate. În aceste etape vor fi disponibile celor incubați servicii administrative (recepție, secretariat, securitate, comunicare, curățenie, bufet etc), servicii profesionale de contabilitate, servicii profesionale juridice și legale, servicii de marketing și mentorat, consiliere managerială și planificarea afacerii, training pentru dezvoltarea competențelor, studii de piață, consultanță export, asistență IT și e-business etc.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 180