Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Județul Timiș performează în atragerea fondurilor europene

„Astăzi am venit la Timișoara în principal pentru a discuta despre stadiul investițiilor din fonduri europene pe Programul Operațional Infrastructură Mare, dar și pentru a încerca să urgentăm demersurile pentru tot ceea ce înseamnă proiecte de importanță vitală pentru județul Timiș în zona de fonduri europene. Timiș este unul dintre județele performante în atragerea de bani europeni. Sunt 211 proiecte aflate în implementare care însumează 4,7 miliarde lei”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Dna. Roxana Mînzatu, în data de 18 iulie 2019, în cadrul conferinței de presă susținute la Consiliul Județean Timiș împreună cu Dl. Călin Dobra, președintele CJ.

Ministrul Fondurilor Europene a prezentat tabloul la zi al proiectelor europene implementate în județul Timiș:

12 proiecte valoare de 3,88 miliarde lei finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) susțin dezvoltarea infrastructurii de transport, județul fiind traversat de importante coridoare ale rețelei europene de transport TEN-T, dar și cea de mediu prin investițiile de alimentarea cu apă sau infrastructura de canalizare și de gestionare a deșeurilor municipale. Este finanțată construirea terminalului de pasageri sosiri curse externe al Aeroportului Traian Vuia, autostrada Lugoj – Deva, autostrada Timișoara-Lugoj și varianta de ocolire a municipiului, la standard de autostradă.
160 proiecte implementate în cadrul Programului Operațional Regional, în valoare de 774,6 milioane lei, sprijină activitatea microîntreprinderilor, îmbunătățirea mobilității regionale, conservarea patrimoniului, precum și îmbunătățirea infrastructurii sanitare.
35 proiecte implementate în cadrul Programului Operațional Capital Uman și Programului Operațional Competitivitate (POC) au de asemenea un impact deosebit asupra dezvoltării județului, fiind notabile mai ales investițiile POC în cercetare medicală.

Un subiect important în dialogul dintre oficialii MFE și CJ Timiș a fost implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș”, în valoare 180 milioane euro, contractat în martie 2019. Datorită acestui proiect finanțat din POIM, 380.000 persoane vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 188