Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

180.000 de euro pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „Vasile Bologa” din satul Geoagiu de Sus, județul Alba

Cu aproape 700.000 euro fonduri nerambursabile, administrația publică locală din comuna Stremț va derula două proiecte de modernizare a școlilor gimnaziale. Contractul de finanțare pentru unul dintre cele două proiecte a fost semnat pe data de 15 iulie și beneficiază de fonduri nerambursabile prin intermediul Axei Prioritare 10, Obiectiv Specific 10.1 ce prevede investiții în proiectele ce vizează creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, Programul Operațional Regional.

Proiectul Modernizare școală gimnazială „Vasile Bologa” în satul Geoagiu de Sus, Comuna Stremț, județul Alba își propune reconstrucția clădirii acestei unități de învățământ, prin ample lucrări a căror valoare totală este de 878.982,05 lei, din care s-a obținut o sumă nerambursabilă de 852.300,00 lei, respectiv 97,79% din valoarea eligibilă a proiectului (peste 183.000 euro).

Până în 31 mai 2022 – în timp ce proiectul de la școala generală din Stremț va fi gata la sfârșitul lunii noiembrie 2021 – se va îmbunătăți infrastructura educațională, pentru oferirea unor condiții de studiu decente la școala cu clasele I-VIII din Geoagiu de Sus. Concret, se vor reabilita pereții interiori, exteriori și tavanele, prin refacerea tencuielilor, montarea termosistemului exterior, zugrăveli și finisaje aferente. Pardoselile din sălile de clasă vor fi realizate din parchet laminat, iar la sala de sport se prevede un parchet rezistent la trafic intens și la desfășurarea activităților sportive. În prezent, tâmplăria exterioară este recondiționată, fiind compusă din tâmplărie PVC cu geam termopan, iar prin proiect tâmplăria interioară va fi înlocuită cu tâmplărie PVC. Se vor reface integral instalațiile electrice, sanitare și de încălzire, fiind schimbată centrala termică și caloriferele, acestea din urmă fiind dotate și cu termostate. Un aspect important este că instalațiile sanitare vor fi incluse în corpul de clădire principal, unde sunt și sălile de clasă, în așa fel încât elevii să nu mai iasă în afara clădirii principale. Vor fi reamenajate acoperișurile, iar sistemul de scurgere a apelor se va înlocui integral. La exterior, în curte, se va reface integral împrejmuirea terenului aparținând școlii, vor fi realizate alei pietonale în zonele tranzitate de elevi, în așa fel încât să poată fi păstrată curățenia atât în școală cât și în curtea școlii, iar pentru a oferi o ambianță cât mai plăcută, se vor reamenaja spațiile verzi, cu flori, arbori ornamentali și gazon.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 110