Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții REGIO de peste 4 milioane euro pentru regenerare urbană în Făgăraș

Proiectul integrat prin care municipalitatea din Făgăraș dorește să investească fonduri europene pentru modernizarea unei școli și a peste 6,5 km de străzi urbane a fost semnat ieri la Alba Iulia.

Valoarea totală a investițiilor pentru „Modernizarea Școlii Gimnaziale nr.7 și a Rețelei de străzi urbane, în vederea creșterii calității vieții în municipiul Făgăraș” este de peste 19,2 milioane lei, care se adaugă investițiilor în valoare totală de peste 27 milioane lei, deja demarate în acest oraș din județul Brașov pentru reabilitarea Cetății și pentru eficientizarea energetică a patru blocuri de locuințe. De această dată, fondurile europene nerambursabile atrase pentru finanțarea acestor obiective menționate în Strategia Locală de Dezvoltare Durabilă sunt derulate în cadrul Priorității de Investiții 13.1, ce vizează îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România, prin Axa Prioritară 13 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul răspunde obiectivului privind oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale. Lucrările se vor finaliza peste trei ani, la sfârșitul lunii iulie 2022.

Prin intermediul proiectului se urmărește consolidarea și reabilitarea clădirii existente a Școlii Gimnaziale nr. 7 și extinderea acesteia cu un nivel, dar și realizarea dotărilor aferente, inclusiv cu un lift exterior, construirea unei noi săli de sport, activități completate cu reabilitarea și modernizarea infrastructurii stradale pe 11 străzi, în lungime de peste 6,5 km.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 179