Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Două grădinițe vor fi reabilitate în Oltenia

Conform unui comunicat publicat în data de 14 iunie 2019, în data de 11.06.2019, au fost semnate două noi contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Cele două proiecte finanțate sunt:

  1. „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Școala gimnazială „Petre Sergescu":

Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 10 - Obiectivul Specific: 10.1. Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului obligatoriu.

Beneficiar acestui proiect este UAT Municipiul Drobeta Turnu Severin, iar valoarea totală a proiectului ajunge la 2,830,855.83 lei, din care suma solicitată este de 2.774.238,71 lei (596.443 euro).

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calitătii infrastructurii de educație și a dotării Școlii Gimnaziale „Petre Sergescu” din Municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:

  • lucrări de reabilitare a corpurilor de clădire existente, a căilor de acces, a instalaţiilor termice, sanitare, electrice, amenajări exterioare, covor asfaltic în curtea școlii și gardul împrejmuitor;
  • imbunătăţirea eficienţei energetice a obiectivului,
  • dotarea unităţii de învăţământ cu sisteme informatice şi didactice moderne,
  • dotarea clădirii existente cu rampe de acces și toate facilitățile pentru copii cu dizabilități,
  • extinderea clădirii Școlii Gimnaziale „Petre Sergescu" cu o construcție nouă P+1E.
  1. Modernizare, reabilitare și dotare Grădinița cu program normal, sat Colțeștsai, comuna Alunu, județul Vâlcea:

Beneficiar acestui proiect este UAT Comuna Alunu, judetul Valcea, iar valoarea totală a proiectului este de 1.629.382,98 lei, din care suma solicitată este de 1.089.288,25 lei (185.395,734 euro).

Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 10  -  Obiectivul Specific: 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului antepreșcolar și preșcolar.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării Grădiniței cu program normal Colțești, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:

  • lucrări de reabilitare a clădirii, a căilor de acces, a instalațiilor termice, sanitare și electrice și amenajări exterioare,
  • îmbunătățirea eficienței energetice a obiectivului prin lucrări de izolare termică a clădirii,
  • dotarea unității cu sisteme informatice și didactice moderne,
  • amenajarea spațiului de joacă.

Până la această dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, numărul contractelor semnate este de 474 proiecte, în valoare solicitată de peste 730 milioane euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 151