Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Trei noi contracte de finanțare semnate în cadrul regiunii Oltenia

În data de 23.05.2019 au fost semnate trei noi contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Cele trei proiecte finanțate sunt:

  1. Reabilitare și modernizare școala cu clasele I-VIII, construire sală de sport;

Valoare totala a proiectului este de 4.362.864,61 lei, din care suma solicitata este de 4.255.913,70 lei (916.374,42 euro).

Obiectivul principal este îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților din cadrul școlii cu clasele I-VIII din satul Butoiești, comuna Butoiești, judetul Mehedinți.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:

  • Reabilitarea si modernizarea scolii existente;
  • Construirea unui corp separat de cladire cu functiunea de sala de sport si vestiare;
  • Amenajari exterioare, teren de sport.
  1. Centru de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice în comuna Orleşti

Valoare totală a proiectului este de 3.656.726,56 lei, din care suma solicitată este de 3.583.592,06 lei (769.011,17 euro).

Obiectivul general al proiectului: vizează dezvoltarea unui sistem integrat de servicii sociale pentru persoane care au împlinit vârsta de 65 ani cu caracter primar în comuna Orlesti, judetul Vâlcea, în functie de nevoile sociale identificate, cu scopul prioritar de sustinere a funcţionalităţii sociale a beneficiarilor în mediul propriu de viaţă, familial si comunitar.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:

  • Extinderea construcției existente cu 457,27 mp pentru realizarea spațiilor necesare, realizarea infrastructurii și suprastructurii corpului nou creat, realizarea de finisaje interioare și exterioare noi;
  • Prevederea unor platforme de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, prevăzute cu balustradă metalică;
  • Înlocuirea tâmplariei interioare;
  • Ignifugarea tuturor elementelor din lemn;
  • Modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire;
  • Amenajări exterioare precum:
    • din drumul de acces se va realiza un acces carosabil, care va permite trecerea ambulanţei;
    • se va realzia o platforma menajera pentru pubele.
  1. Construire clădire de birouri pentru Incubator de Afaceri, racorduri, branșamente la utilități și amenajări exterioare

Valoarea totală a proiectului este de 34.866.023,84 lei, din care suma solicitată este de 21.767.863,54 lei (4.687.309,12 euro).

Obiectivul general al proiectului este realizarea unei investiții inițiale în cadrul firmei S.C. TECH VENTURES S.R.L, ca urmare a creării incubatorului de afaceri sectorial dotat cu active corporale și necorporale.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:

  • Dezvoltarea unui incubator de afaceri în sectorul Tehnologia informațiilor și comunicațiilor în intravilanul localității Răcarii de Jos, comuna Brădești, judetul Dolj, strada Marin Sorescu, cu o suprafață de 4960 m2, de unde s-ar putea realiza accesele pietonale și auto în incinta.
  • Regimul de înalțime al construcției va fi de patru niveluri supraterane, parter și trei etaje (P+3E), structura de rezistență va fi alcătuită din cadre de beton armat, acoperișul va fi proiectat de tip terasa.

Pana la acesta dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, au fost semnate un număr de 461 contracte, prin care se solicită peste 708,45 milioane Euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 185