Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Arad: Noi reabilitări termice pentru 401 de apartamente prin Regio

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Arad au semnat joi, 04 aprilie 2019, un nou contract de finanțare pentru creșterea eficienței energetice, de această dată în sectorul rezidențial. Este vorba despre proiectul privind „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad (cererea nr.1)”.

Un număr de 401 apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie pentru încălzire în urma investițiilor realizate. Proiectul prevede reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe, după cum urmează:

  1. Bd. Ștefan Augustin Doinaș, bloc 42;
  2. Bd. Revoluției, nr. 26-38;
  3. Calea Iuliu Maniu, bloc P3;
  4. Str. Abrud, bloc 185-186;
  5. Str. Stupilor, bloc A33;
  6. Str. Abrud, bloc 216;
  7. Str. Rodnei, bloc 5;
  8. Aleea Tomis, bloc X2;
  9. Aleea Aurel Vlaicu, bloc A1-3.

Investiția va conduce la reducerea emisiilor de CO2 și totodată la îmbunătățirea aspectului urbanistic al municipiului Arad. Vor avea loc lucrări de izolare termică a fațadelor - partea opacă și cea vitrală, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă și se va realiza izolarea planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel. De asemenea, vor fi modernizate instalațiile de alimentare cu apă rece, canalizare, încălzire/apă caldă menajeră și iluminat. 

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 135