Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spații de joacă și relaxare pentru cetățenii din Baraolt cu ajutorul fondurilor europene

În orașul Baraolt se va realiza o importantă investiție REGIO în domeniul urban, ce vizează reconversia și refuncționalizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate. Proiectul cu denumirea „Înființare si dotare Scuar Trandafirilor respectiv Millenium, Orașul Baraolt, Jud. Covasna” va primi 98% fonduri nerambursabile din bugetul regional al Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5.2 aferentă realizării de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate

Peste 5.800 de mp de teren din Baraolt vor fi curățați și amenajați într-un nou spațiu verde și de joacă pentru cei peste 9 mii de locuitori ai orașului. Proiectul vizează reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul Orașului Baraolt, respectiv Scuarul Trandafirilor și Scuarul Millenium, inclusiv modernizarea străzii Keseru Mózes cu o lungime de 118 ml, pentru a facilita accesul la Scuarul Trandafirilor. Din bugetul proiectului se vor realiza lucrări de demolare, defrișare a vegetației existente, modelarea terenului și plantare gazon final de diferite tipuri. De asemenea, se va amenaja o zonă cu suport biciclete, se vor achiziționa și dota spațiile cu toate tipurile de mobilier urban necesare pentru un spațiu de recreere, dar și un Info Point cu Touch Screan și o zonă Wi-Fi. Noile spații modernizate vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video și sistem de iluminat, vor fi racordate la utilități publice, se vor amenaja alei pietonale, spații verzi noi prin plantarea de plante perene, arbori și arbuști, gazonarea suprafețelor, teren de joacă pentru copii, leagăn, balansoar, cățărător, tobogan, mese de șah. Se vor mai amenaja un joc de apă, o fântâna arteziană, montare grup sanitar prefabricat, precum și coșuri de gunoi.

Astfel, prin proiect se propune amenajarea a 2 scuaruri în apropierea zonelor dens populate ale orașului: Scuarul Trandafirilor în partea nord-estică a orașului, în apropierea autogării și a magazinului Profi (reprezentând un interes zonal), respectiv Scuarul Millenium în apropierea centrului. Până în ianuarie 2021, data la care se estimează finalizarea proiectului, Primăria va implementa lucrările ce vor aduce celor 9266 locuitori, spații verzi cu multe beneficii asupra calității vieții, spații pentru activități în familie și activități sociale, pentru plimbări, dar și o vegetație ce va reduce poluarea fonică, va diminua stresul. Valoarea totală a proiectului este de 8.302.381,40 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 8.027.443,46 lei (98,00% din valoarea eligibilă a proiectului), respectiv aproximativ: 1.778.777,16 Euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 440