Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Șase blocuri de locuințe și o grădiniță vor fi reabilitate termic prin POR în regiunea Oltenia

În data de 04.03.2019, au fost semnate 3 contracte de finanțare ce vor fi implementate prin Programului Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiții 3.1.

Cele trei contracte sunt:

1.  „Reabilitare termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Râmnicu Vâlcea: P9, C12, P2, P6, P8”, Axa Prioritara 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale

Solicitant: UAT MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA

Valoarea totală a proiectului este de: 6.312.564,16 lei, din care finanțarea nerambursabilă solicitată este de 3.762.309,30 lei  (822.470,55 euro).

Principalele lucrări ce se vor executa în cadrul proiectului sunt:

  • Termoizolarea pereților exteriori;
  • Termoizolarea planseului peste subsol;
  • Termoizolarea planseului peste ultimul nivel;
  • Realizare rampă pentru persoane cu dizabilități.

2. „Creșterea Eficienței Energetice în Clădirea Grădiniței Cu Program Prelungit - Călimănești”, Axa Prioritara 3- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon , Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea, Operațiunea B – Cladiri  publice

Solicitant: UAT ORAS CĂLIMĂNEȘTI

Valoarea totală a proiectului: 1.375.673,82 lei, din care finanțarea nerambursabilă solicitată este de 1.348.160,34 lei (295.684,86 euro).

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea eficientei energetice prin izolarea termica a cladirii Gradinitei cu Program Prelungit – Calimanesti, avand ca scop reducerea costurilor aferente intretinerii cladirii din punct de vedere al eficientei energetice precum si oferirea unui confort hidrotermic optim desfasurarii activitatii aferenta destinatiei cladirii.

Principalele lucrări ce se vor executa în cadrul proiectului sunt:

  • Izolarea termică a pereților exteriori;
  • Înlocuirea totală a instalațiilor sanitare și termice existente de la construirea grădiniței;
  • Desfacerea și refacerea trotuarelor de protecție.

3. „Reabilitare Institutii Publice Din Orasul Rovinari - Bloc A1, Oras Rovinari, Jud.Gorj”, Axa Prioritara 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon , Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea, Operațiunea B – Cladiri  publice

Solicitant: UAT ORAS ROVINARI

Valoarea totală a proiectului: 1.861.382.98 lei, din care finanțarea nerambursabilă solicitată este de 1.550.744,72 lei – (333.314,28 euro).

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice în clădirea de locuit, Bloc A1 din orașul Rovinari prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie.

Principalele lucrări ce se vor executa în cadrul proiectului sunt:

  • Lucrări de reabilitare termică a anvelopei;
  • Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încalzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
  • Lucrările de reabilitare/ modernizare a instalaiei de iluminat în cladiri;
  • Lucrările de reabilitare a instalației sanitare interioare.

Pana la aceasta data, in cadrul POR 2014-2020, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, au fost semnate 415 contracte de finantare, in valoare nerambursabila de aproximativ  563,89 milioane de euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia

Vizualizări: 268