Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 150 de persoane vârstnice din Ștefănești, Botoșani, vor avea parte de servicii sociale complete, prin REGIO

În data de 11 decembrie 2018 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Înființarea unui centru de zi și a unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice în orașul Ștefănești, județul Botoșani”.

Proiectul are o valoare nerambursabilă de 673.096 euro și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), Axă prioritara - 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale. 

Proiectul vizează:

  • înființarea unui centru de zi pentru 100 de persoane vârstnice;
  • înființarea unei unități de îngrijire la domiciliu. 

Fosta brutărie din localitate, care în prezent are funcțiunea de depozit, va fi supusă unui proces de reabilitare, remodelare și modernizare, iar construcția rezultată va asigură suprafața utilă (575 mp) și spațiile funcționale necesare acordării unor servicii complexe, în sistem integrat pentru persoanele vârstnice. În mod complementar, prin proiect va fi dezvoltată infrastructura corespunzătoare pentru o unitate de îngrijire la domiciliu, în vederea asigurării unui grad mai ridicat de independența și siguranță a persoanelor vârstnice, dar și pentru a reducere riscul de instituționalizare. De serviciile acestei unități, vor beneficia cel puțin 50 de persoane vârstnice cu nevoi de îngrijire de lungă durată din orașul Stefanesti. 

Amenajarea și echiparea tehnico-funcțională și cu dotări de specialitate a infrastructurii create în concordanță cu destinațiile vizate (centru de zi, unitate de îngrijire la domiciliu) și activitățile care urmează a fi derulate (furnizarea de servicii sociale și socio-medicale de proximitate) vor permite acordarea de servicii sociale în sistem integrat, prin realizarea unor acțiuni sociale coerente, unitare și eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice, care combină serviciile de asistentă socială cu serviciile de ocupare, de sănătate, de educație, precum și cu alte servicii sociale de interes general. 

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Vizualizări: 170