Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR a încheiat un protocol de cooperare cu Agenția de Intervenţie şi Plăți pentru Agricultură din Republica Moldova

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a încheiat joi, 22 noiembrie 2018, protocolul de cooperare interinstituțională cu Agenția de Intervenţie şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova, în cadrul Ședinței comune a guvernelor României și Republicii Moldova, desfășurată la Palatul Victoria.

De asemenea, Directorul general al AFIR a precizat că obiectivul acordului îl reprezintă realizarea unor misiuni de interes comun pentru cele doua Agenții de plăți, cu privire la dezvoltarea sistemului de sprijin pentru solicitanţii de fonduri europene nerambursabile destinate agriculturii şi dezvoltării rurale. Prin intermediul acestui protocol, cele două părți semnatare vor dezvolta programe de colaborare în scopul identificării și realizării unor proiecte comune de susținere a producătorilor agricoli din România și din Republica Moldova, precum și acordarea sprijinului necesar realizării unor parteneriate mixte de colaborare între fermierii din cele două țări.

În baza protocolului pe care l-am semnat azi, vom introduce în aplicația CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltată de AFIR, producătorii agricoli din Republica Moldova precum și un modul pentru identificarea și localizarea produselor sau a serviciilor oferite de aceștia. Vor fi incluse și informații privind traseele turistice care ar putea fi urmate de consumatorii de produse alimentare certificate. Totodată, acordul prevede faptul că, pentru a dobândi experiența necesară, experţii AIPA vor participa împreună cu delegațiile AFIR la acțiuni comune cu parteneri din Uniunea Europeană – în baza acţiunilor de parteneriat dintre Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și alte instituții similare din ţările membre”, a declarat Directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, cu ocazia semnării protocolului de colaborare. 

Semnarea acestui acord are la bază o strânsă relație de colaborare cu rezultate deosebite între cele două state.

Sursa: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Vizualizări: 85