Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CNI a finalizat și predat către beneficiari patru noi obiective de investiții

Săptămâna trecută, Compania Națională de Investiții (CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a recepționat și predat către beneficiari patru noi obiective de investiții, respectiv o sală de sport, două așezăminte culturale și un complex de chilii cu anexe gospodărești la Mănăstirea Dragomirna. Proiectele CNI au fost realizate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS).
Cele patru obiective de investiții au fost realizate în:

  •  județul Iași (localitatea Târgu Frumos): sală de sport cu tribună de 180 de locuri, la Liceul Teoretic “Ion Neculce”;
  •  județul Suceava (localitatea Dragomirna): construire chilii cu anexe gospodărești la Mănăstirea Dragomirna;
  •  județul Caraș Severin (comuna Sasca Montană, sat Bogodinț): reabilitare așezământ cultural;|
  •  județul Teleorman (localitatea Buzescu): reabilitare așezământ cultural.

Sala de sport din localitatea Târgu Frumos este de tip monovolum, structurată astfel încât parterul este dedicat sportivilor și activităților sportive, iar etajul constituie tribuna pentru cei 180 de spectatori. Sala de sport a fost prevăzută pentru practicarea mai multor discipline sportive (handbal, baschet, tenis și volei) şi poate fi utilizată atât pentru competiții de nivel local, cât și județean.

În cazul Mănăstirii Dragomirna, investiția a presupus execuția unei clădiri noi, care să respecte normele și standardele în vigoare, precum și specificitatea activităților mănăstirești. Astfel, noul corp de clădire are la parter spații dedicate bucătăriei, sălii de mese, sălii de ședințe și cabinetelor medicale, iar etajul și mansarda sunt destinate chiliilor.

Lucrările privind cele două așezăminte culturale din judeţele Caraş Severin şi Teleorman au constat în realizarea unor lucrări de consolidare, refacerea sau înlocuirea elementelor structurale degradate, intervenții la nivelul finisajelor interioare și exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale clădirilor. De asemenea, au avut loc intervenții la nivelul instalațiilor (electrice, termice, sanitare și de protecţie la incendiu), precum şi asigurarea utilităților, dotărilor și echipamentelor necesare.

Valoarea totală a contractelor a fost de peste 14.841.000 de lei cu TVA.

Finanțarea s-a asigurat, în condițiile legii, de către MDRAP prin CNI S.A. în limita fondurilor alocate anual cu această destinație, respectiv pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Sursă: MDRAP

 

Vizualizări: 165