Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: S-a modificat ghidul solicitantului în cadrul apelului de proiecte aferent grupului vulnerabil - persoane cu dizabilități

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a modificat „Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. P.O.R/8/8.1/8.3/A/1 Grup Vulnerabil: persoane vârstnice, din cadrul Axei prioritare 8 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de Investiții 8.1, Obiectivul specific 8.3, Cod apel My SMIS POR/98/8/3 Creșterea gradului de acoperire cu serviciile sociale”.

Una dintre modificări face referire la rata de cofinanțare acordată în cadrul prezentului apel de proiecte. Astfel, pentru solicitanţii de drept privat (dacă participă la finanțare): rata cofinanţării FEDR (U.E.) este maxim 85 % din total public, rata cofinanţării Buget de Stat e maxim 15 % din total public, rata cofinanţării beneficiar este minim 2 % din total eligibil. O altă modificare este cea referitoare la certificatul de atestare fiscală, mai exact obligațiile de plată la bugetul local și bugetul de stat. Certificatul de atestare fiscală trebuie să fie în termen de valabilitate şi trebuie să dovedească faptul că solicitantul a achitat obligaţiile de plată nete către bugetul de stat și respectiv bugetul local în ultimul an calendaristic / în ultimile 6 luni, în cuantumul stabilit de legislaţia în vigoare.

Click aici pentru a vedea ghidul.

Sursa: AM POR

Vizualizări: 399