Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții importante din fonduri europene în stațiunea balneoclimaterică Covasna

Primăria orașului Covasna va demara curând noi lucrări de investiții ale drumurilor din Stațiunea balneoclimaterică Covasna. 11 străzi din oraș, în lungime de peste 6,5 km, se vor adăuga rețelei stradale reabilitate prin POR 2007-2013, în urmă cu doi ani, și vor completa astfel procesul de dezvoltare turistică a orașului. Este vorba despre proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere în stațiunea balneoclimaterică Covasna”, finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7, privind diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, iar contractul de finanțare a fost semnat pe 17 august 2017. Bugetul total este de 19.041.336,53 lei, din care valoarea eligibilă este de peste 18,66 milioane lei, contribuția beneficiarului fiind de 380.826,73 lei.

Prin acest proiect, finanțat în baza prevederilor Ghidului Specific pentru Prioritatea de Investiții 7.1 a POR 2014-2020, administrația publică locală urmărește reabilitarea sistemului rutier pe străzile Gabor Aron, Aurel Vlaicu, Timar, Petofi Sandor, Elisabeta, Iustinian Teculescu, Lakosok, Dsida Jeno, Spitalului, Andrei Șaguna și Varului. De asemenea, prin acest proiect se vor reabilita sau crea trotuare, spații verzi,  instalații de apă, canalizarea pluvială și canalizarea menajeră unde este necesar.

Concret, edilii apreciază că va crește numărul mediu de salariați în cadrul stațiunii balneoclimaterice Covasna, ceea ce va duce la creșterea gradului de ocupare a populației din zonă și, implicit, la un nivel de trai mai ridicat. În același timp, se anticipează și creșterea numărului de operatori economici din zona orașului care își desfășoară activitatea în domeniul turistic și în sectoarele adiacente. Pe parcursul celor 23 de luni ale perioadei de implementare a proiectului vor fi realizate următoarele lucrări: reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de 6,5 km, extinderea și modernizarea rețelei de apă potabilă cu 2,3 km, extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră cu 2 km, extinderea rețelei de canalizare pluvială cu 4,3 km,  amenajarea trotuarelor pe aproximativ 11.000 mp, amenajarea a peste 13.000 mp de spații verzi, precum și  construirea, respective amenajarea a 108 locuri de parcare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 153