Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ansamblul Palatului Principilor din Alba Iulia va fi restaurat din fonduri europene

Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a semnat un contract de finanţare pentru conservarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal E.

Proiectul va fi implementat prin POR, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.724.540,91 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 20.644.359,09 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Durata de implementare a proiectului este de 67 de luni, iar, după lucrările de restaurare, se urmăreşte creșterea numărul de vizitatori de la 2.000 la 26.000 de turişti.

„Capodoperă arhitectonică, Palatul Principilor din Alba Iulia este foarte aproape să-şi recapete frumuseţea de acum cinci secole şi mă bucur că putem finanţa acest obiectiv cu ajutorul fondurilor europene. Se dovedeşte încă o dată că fondurile alocate României de Uniunea Europeană constituie o sursă de finanţare extrem de importantă pentru dezvoltarea economiei şi a societăţii în general, iar creşterea gradului de absorbţie rămâne o prioritate absolută a Guvernului”, a precizat doamna Shhaideh, subliniind că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 129