Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pana in 2009 Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia va primi 23 mil euro

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 19 decembrie a.c. varianta revizuita a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia pentru perioada 2007-2013, urmare a comentariilor primite din partea Comisiei Europene.

Programul este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA) si cofinantat de statele partenere in Program.

Programul se adreseaza ariei de cooperare din zona de frontiera romano-sarba, respectiv judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti din Romania si districtelor: Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Ju¾no-Banatski, Branièevski si Borski din Serbia.

Bugetul Programului va fi in prima perioada 2007-2009 de 23.010.661 euro, alocarea pentru 2010-2013 urmand a fi stabilita in cursul anului 2008.

Programul va finanta proiecte privind dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatire pentru situatii de urgenta precum si actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile, furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita, schimburi educationale, culturale si sportive, precum si intensificarea integrarii sociale si culturale a regiunilor de granita.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui Program sunt autoritati publice regionale si locale, organizatii non-guvernamentale, asociatii si organizatii reprezentative, universitati, institute de cercetare, organizatii educationale/ de instruire.

Sursa:MDLPL

Vizualizări: 83