Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Banca Mondială şi-a oferit susţinerea pentru structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu și Elisabetta Capannelli, Country Manager al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria au făcut ieri o radiografie completă a situației economice din România, pentru o mai bună înţelegere a poziționării priorităţilor Ministerului Economiei în calendarul implementării măsurilor prevăzute în Programul de Guvernare 2017-2020.

Discuțiile au vizat, în context, perfecționarea legislației privind guvernanța corporativă, înființarea și dezvoltarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, revitalizarea unor sectoare cu potenţial mare de creştere economică. “Sunt determinat şi vreau să implementez tot ceea ce am dobândit ca experienţă în activitatea managerială în dezvoltarea proiectelor performante economic. Mă voi ocupa cu maximă atenţie de coordonarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi îi asigur pe toţi partenerii acestui proiect de toată susţinerea, transparenţa şi implicarea Ministerului pe care îl conduc. În calitatea mea de ministru al Economiei, vă garantez că avem în portofoliu companii puternice, care au proiecte naționale și internaționale de anvergură, în care Banca Mondială se poate implica cu succes pentru dezvoltarea lor”, a declarat Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Doamna Elisabetta Capannelli, Country Manager al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, şi-a manifestat aprecierea faţă de intenţiile Ministrului Economiei de perfecţionare şi dezvoltare a strategiei prevăzute în ordonanţa de guvernanţă corporativă 109/2011.

Totodată, reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au oferit întreaga susţinere şi disponibilitate pentru colaborarea în structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiți, care va determina prioritizarea investiţiilor şi revitalizarea sectoarelor cheie ale economiei românești. 

Sursa: Ministerul Economiei

Vizualizări: 155