Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: S-a lansat prima sesiune de primire a proiectelor pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

A fost lansată prima sesiune de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite aferentă Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020. Sesiunea se desfășoară în perioada 21 noiembrie 2016 – 20 ianuarie 2017. Alocarea financiară a sesiunii este de 50.000.000 euro.

Schema este implementată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prin Direcţia Generală Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală DGDR-AMPNDR, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Descarcă Ghidul solicitantului

Scopul ajutorului îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deţinătoriilor publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole şi formelor asociative ale acestora pentru realizarea de trupuri de pădure şi perdele forestiere de protecţie.

Sursa: APIA

Vizualizări: 329