Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Participarea Romaniei la Zilele Europene ale Dezvoltarii (Lisabona, 7-9 noiembrie 2007)

Participarea Romaniei la Zilele Europene ale Dezvoltarii (Lisabona, 7-9 noiembrie 2007)

in perioada 7-9 noiembrie 2007, se desfasoara, la Lisabona, Zilele Europene ale Dezvoltarii, organizate de Directia Generala Dezvoltare a Comisiei Europene. Evenimentul, aflat la cea de-a doua editie, urmareste cresterea gradului de constientizare a opiniei publice privind cooperarea pentru dezvoltare si transmiterea unui mesaj referitor la importanta tematicii schimbarilor climatice in cadrul politicilor de cooperare pentru dezvoltare.

Dupa cum declara Comisarul european responsabil pentru cooperarea pentru dezvoltare si asistenta umanitara, Louis Michel, in Carta Alba intitulata Dezvoltarea unei politici privind schimbarile climatice pentru toti, „Zilele Dezvoltarii pot juca un rol important in elaborarea, impreuna cu partenerii nostri de dezvoltare, a unei viziuni comune in vederea atenuarii impactului schimbarilor climatice asupra populatiilor cele mai vulnerabile.”

in cadrul evenimentului, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), in colaborare cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania, a organizat un stand vizand promovarea ca idee centrala a trecerii Romaniei de la statutul de simplu beneficiar de asistenta pentru dezvoltare la donator de asistenta internationala.

Romania participa la Zilele Europene ale Dezvoltarii, cu o delegatie cuprinsa din reprezentanti ai MAE, ONG-uri, Parlamentului Romaniei, Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Oficiului de Plati si Contractare PHARE, mediului academic si media.

in continuarea participarii la prima editie a evenimentului, prezenta la editia de anul acesta confirma interesul si eforturile pe care tara noastra le depune pentru intarirea capacitatii si cresterea expertizei in materie de asistenta pentru dezvoltare, pentru a fi un contributor activ in cadrul Uniunii. Participarea la reuniune ofera, de asemenea, prilejul cunoasterii experientelor statelor cu traditie in materie de dezvoltare, precum si a modalitatilor de implementare mai eficienta a proiectelor de asistenta pentru dezvoltare. in plus, pentru Romania, evenimentul reprezinta si o ocazie de a promova oferta de proiecte si programe existente in portofoliul Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND).

Prin nivelul si amploarea reprezentarii tuturor factorilor implicati in implementarea politicii de cooperare pentru dezvoltare, prin substanta dezbaterilor, precum si prin paleta foarte larga de manifestari organizate cu acest prilej, manifestarea poate fi numita un adevarat „Davos” al dezvoltarii.

Ministerul Afacerilor Externe - 09.11.2007

Vizualizări: 63