Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

5-8 noiembrie 2019: Conferință internațională pe tema atragerii de investitori și dezvoltare economică prin inovare la Alba Iulia

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va organiza, în perioada 5-8 noiembrie 2019, o suită de evenimente menite să ducă la coagularea regională a tuturor inițiativelor privind atragerea de investitori și promovarea mediului de afaceri din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Punctul central îl constituie Conferința Internațională privind „Implementarea Strategiei de Specializare Inteligentă prin Programul Operațional Regional și dezvoltarea economică prin inovare: modele şi instrumente promovate de regiuni din Germania, Ungaria şi România”, care va avea loc în 7 noiembrie 2019, la Alba Iulia. În decursul perioadei menționate, invitații străini din Germania și Ungaria vor avea și vizite de documentare în municipiile Alba Iulia, Tîrgu Mureș și Sebeș.

Implementarea Programului Operațional Regional susține investițiile ce generează dezvoltare, ce au la bază principiul parteneriatului și experiența dobândită prin schimburi de bune practici și exemple de proiecte de succes între regiuni. Pornind de la aceste realități, ADR Centru, în colaborare cu regiunile europene, a dezvoltat, în special de când România este membră UE, un parteneriat aflat în continuă dezvoltare și care confirmă încă o dată că trăim într-o Europă a regiunilor, ce are în centrul atenției cetățenii.

Ultimii ani parcurși în procesul de dezvoltare regională și rezultatele obținute la nivel local reprezintă cel mai bun motiv pentru a aduce în centrul atenției publice schimbul de bune practici de la nivel regional și european. Astfel, în cadrul Conferinței vor fi analizate nu doar parteneriatele europene ale Regiunii Centru ci și felul în care acestea pot deveni mai valoroase pentru întreaga comunitate. Vor fi prezentate reprezentanților autorităților administrației publice locale, precum și tuturor partenerilor instituționali ai Agenției, modalitățile prin care actorii locali se pot implica în procesul de susținere și dezvoltare a activităților economice, care trebuie să fie complementare investițiilor realizate de mediul public din regiunea noastră.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 174