Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou program de creditare pentru IMM-uri, finantat printr-un grant elvetian

Ieri, 16 ianuarie, reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Economiei au incheiat cu partea elvetiana acordul pentru Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri, proiect care va fi derulat prin CEC Bank, in calitate de banca partenera. Acesta reprezinta al doilea acord de proiect semnat in cadrul “Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse”, pentru care MFP are rol de Unitate Nationala de Coordonare.

Proiectul vizeaza acordarea de credite de investitii pentru IMM-urile din Romania in 4 domenii prioritare:

  • productie;
  • servicii medicale
  • turism;
  • comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activitati.

Printre obiectivele programului se numara cresterea numarului de locuri de munca la nivelul IMM-urilor, imbunatatirea ratei de supravietuire a start-up-urilor, precum si cresterea profitabilitatii celor 4 sectoare vizate si a cifrei de afaceri a IMM-urilor.

Beneficiarul proiectului este Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism din cadrul Ministerului Economiei. Valoarea totala este de 28.524.286 CHF, din care 20.000.000 CHF reprezinta grantul elvetian, iar diferenta de 8.524.286 CHF reprezinta contributia bancii CEC Bank in acest program. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani de la data semnarii acordului.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Vizualizări: 159