Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat editia de anul acesta a “Premiilor europene de promovare a initiativelor antreprenoriale”!

Comisia Europeana a lansat editia 2012 a Premiilor europene de promovare a initiativelor antreprenoriale. Concursul isi propune sa recompenseze succesul organismelor publice si al parteneriatelor public-privat in promovarea intreprinderilor si a spiritului antreprenorial.

In conditiile in care, in prezent, IMM-urile creeaza 85% din locurile de munca noi din UE, evenimentul va aduce in discutie si posibilitatile de finantare a IMM-urilor pentru acei antreprenori care doresc sa isi extinda afacerile si sa intre pe piete noi.

„In fiecare an, Premiile europene pentru initiativele antreprenoriale aduc in atentia publicului initiative de succes din intreaga Europa, care au creat situatii avantajoase atat pentru intreprinderi, cat si pentru populatie. Trebuie sa multiplicam aceste povesti de succes si sa facem din Europa un loc mai orientat catre intreprinderi si mai favorabil intreprinderilor. Acest lucru este esential pentru crearea locurilor de munca si redresarea economiei europene”, a declarat Antonio Tajani, vicepresedintele CE, responsabil pentru industrie si antreprenoriat.

In acest an, competitia are 5 categorii:

  • Promovarea spiritului antreprenorial
  • Investitia in competente
  • Imbunatatirea mediului de afaceri
  • Sprijinirea internationalizarii intreprinderilor
  • Spiritul antreprenorial responsabil si favorabil incluziunii.

Participantii concureaza mai intai la nivel national, urmand ca, pana pe data de 16 iulie 2012, fiecare tara sa nominalizeze doi candidati pentru etapa europeana a competitiei.

Persoana de contact pentru competitia nationala din Romania
Liliana Linculescu
Consilier superior
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri
Calea Victoriei, nr. 152, sector 1, Bucuresti
Tel: +40 21.202.52.90
E:mail: liliana_linculescu@minind.ro

Pentru mai multe informatii, click aici.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 64