Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritatile romane ar putea achizitiona utilaje de deszapezire din fonduri europene prin POS Transport

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, s-a intalnit pe 17 februarie 2012, la Bruxelles, cu Johannes Hahn, comisarul european responsabil cu politica regionala.

Ministrul i-a prezentat comisarului Hahn situatia privind efectele negative asupra economiei romanesti generate de caderile masive de zapada din ultimele saptamani, avansand ca solutie utilizarea fondurilor aferente POS Transport pentru achizitia de echipamente si materiale care sa poată fi folosite in interventiile de deszapezire pe toate modurile de transport.

„Am evaluat impreuna cu domnul comisar Hahn posibilitatea utilizarii fondurilor din POS-T alocate axei prioritare pentru siguranta traficului in vederea dotarii cu echipamente pentru deszapezirea retelei nationale de drumuri nationale si autostrazi si a liniilor de cale ferata”, a declarat Alexandru Nazare.

In cadrul discutiilor, cei doi oficiali au abordat si tema absorbtiei fondurilor europene pentru infrastructura alocate prin POS Transport, trecand in revista progresele importante facute in cadrul acestui program in 2011, progrese care au generat o crestere de zece ori a ratei rambursarilor de plati de la Bruxelles fata de 2010.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 98