Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa in Romania continua cu judetul Arges

Ministrul László Borbély a semnat contractul de finantare pentru proiectul de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Arges.

224.000 locuitori vor beneficia de rezultatele acestui proiect, care se va desfasura in perioada 2012-2015, implementarea lui fiind gestionata de catre operatorul regional de apa S.C. Apa-Canal 2000 S.A. Pitesti.

Valoarea totala este de 99.776.000 Euro, fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 74.621.084 Euro.

Proiectul urmareste construirea sau reabilitarea statiilor de tratare apa, extinderea si reabilitarea retelei de apa, extinderea si reabilitarea retelei de canalizare, construirea sau reabilitarea statiilor de epurare a apelor uzate, efectuarea de investitii privind extinderea si reabilitarea sistemelor de apa potabila, precum si a sistemului de colectare a apelor uzate din 4 aglomerari: Pitesti, Costesti, Buzoiesti si Topoloveni.

100% din populatia din aceste localitati va fi conectata la reteaua de apa potabila si va avea, astfel, acces la resurse de apa sigure.

Sursa: AM POS Mediu

Vizualizări: 204