Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Politica Agricola Comuna la cea de-a 50-a aniversare

Comisia Europeana a lansat campania de comunicare CAP@50 pentru a marca cea de a cincizecea aniversare a politicii agricole comune, o piatra de temelie a integrarii europene, care a oferit cetatenilor europeni o jumatate de secol de securitate alimentara si un mediu rural activ. Campania de comunicare, care se va desfasura pe durata intregului an, include un site web interactiv, o expozitie itineranta, materiale audiovizuale si tiparite, precum si o serie de evenimente ce vor avea loc Bruxelles si in statele membre.

„2012 reprezinta un an important, nu numai pentru a ne reaminti ultimii 50 de ani ai istoriei noastre, ci mai ales pentru a privi in perspectiva catre o noua reforma a politicii agricole comune”, a declarat Dacian Ciolos, comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala. „In 1962, preocuparea principala a europenilor era sa aiba suficienta mancare pe masa. Astazi securitatea alimentara ramane importanta, dar ne preocupa si alte probleme, cum ar fi schimbarile climatice si utilizarea sustenabila a resurselor naturale. Aceasta campanie ne va ajuta sa reflectam la aceasta evolutie.”

Context

Campania CAP@50 a fost lansata sub sloganul „Un Parteneriat intre Europa si Agricultori”, in cadrul unui eveniment interinstitutional desfasurat la Bruxelles, care a reunit peste 150 de invitati, actori implicati in istoria PAC si in actuala reforma a acesteia, atat din cadrul institutiilor UE, cat si fosti comisari pentru agricultura si parti interesate.

De asemenea, sunt prevazute mai multe lansari la nivel national in cele sase state membre fondatoare ale UE: Grmania (Berlin, 20 ianuarie), Italia (Verona, 2 februarie), Franta (Paris, 27 februarie) si Benelux (4 aprilie, data inca neconfirmata).

Pe tot parcursul anului 2012 se vor organiza o serie de manifestari atat la nivel national, cat si la nivelul UE, iar o expozitie itineranta va calatori prin Europa incepand din primavara. Expozitia va fi prezentata in mai multe institutii ale UE si in statele membre.

Pe site-ul web dedicat sarbatoririi celor 50 de ani de PAC, accesibil in 22 de limbi, va fi prezentat un film care ilustreaza influenta agriculturii asupra vietii noastre cotidiene, precum si o inregistrare video a declaratiei comisarului care prezinta campania. Informatiile cu privire la diferitele evenimente organizate in intreaga Europa vor fi actualizate in permanenta pe site-ul web.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 101