Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru modernizarea Complexului de Servicii Sociale Gaesti, judetul Dambovita

În data de 18 noiembrie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita, in calitate de beneficiar, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare spatii existente si extindere constructie parter Centru social Gaesti”.

Proiectul a primit finantare din Regio, DMI 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Valoarea totala a contractului este de 3.626.026,96 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.899.205 lei (finantare FEDR: 2.464.324,25 lei; finantare din bugetul national: 376.896,65 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 57.984,10 lei).

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii pentru trei centre sociale din Complexul de Servicii Sociale Gaesti: Centrul de plasament pentru copii cu dizabilitati, Centrul de primire in regim de urgenta pentru copilul cu handicap sever si Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati.

Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni, perioada in care se vor realiza lucrari de modernizare a spatiilor de la parter si etajul I din Complexul de Servicii Sociale Gaesti si se vor asigura dotarile necesare pentru implementarea de noi activitati de recreere, de educatie, integrare/reintegrare sociala (ergoterapie, cromoterapie si meloterapie) in cadrul celor trei centre sociale aflate in complex. De asemenea, spatiile de la parterul cladirii se vor extinde cu o sala de mese si bucatarie, precum si cu o spalatorie, o uscatorie si o calcatorie.

Pe langa acest contract de finantare, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita mai implementeaza proiectul „Centrul multifunctional de resurse si servicii pentru adulti cu handicap Dambovita”, a carui valoare totala este de 3.546.753,47 lei, din care asistenta nerambursabila FEDR este de 2.814.275,8 lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 144