Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contracte de finantare semnate pentru dezvoltare urbana si pentru domeniul social in judetul Mures

ADR Centru semnat doua noi contracte de finantare nerambursabila din fondurile POR finantarii de peste 34,6 milioane lei pentru dezvoltarea economico-sociala a judetului Mures. Proiectele contractate sunt depuse pe DMI 1.1, privind dezvoltarea urbana integrata, de catre municipalitatea din Targu Mures si pe DMI 3.2, privind investitia pentru reabilitarea unei cladiri ce va deveni centru social in Ludus.

Cel mai important proiect semnat in data de 6 octombrie, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, completeaza Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Targu Mures (PIDU) si vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport si de alimentare cu apa la nivelul municipiului Targu Mures, pentru a facilita mobilitatea populatiei, a bunurilor si serviciilor, creand conditii pentru extinderea schimburilor comerciale si implicit a investitilor productive. Cererea de finantare denumita „Modernizare retea stradala la nivelul municipiului Tg. Mures - Transa II”, urmareste reabilitarea a 32 strazi din municipiu si a retelei de alimentare cu apa, pe 27 dintre aceste strazi, cu un buget total de aproape 40,4 milioane lei, din care peste 31,8 milioane lei este suma nerambursabila solicitata prin program. Lucrarile sunt estimate ca se vor derula pe o perioada de 39 de luni, pentru reamenajarea completa a aproape 11 hectare de sistem carosabil, trotuare si parcari, la care se adauga circa noua kilometri de conducte inlocuite.

Acesta este cel de-al treilea proiect din PIDU Targu Mures, plan care devine contractat in integralitate, alaturandu-se, la nivel regional, PIDU complete din Alba Iulia, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe. Prin proiectele din cadrul PIDU, care se adauga celui depus pentru reabilitarea a 13 strazi, lucrari care sunt finantate prin domeniul major de interventie 2.1 al programului REGIO, in municipiul Targu Mures se vor reabilita in total 58 de strazi, in lungime totala de peste 36 kilometri, la care se va adauga un modern sistem de supraveghere stradala, care cuprinde 25 de camere video. In plus, municipalitatea targumureseana are contractate proiecte si pe domeniile social si al infrastructurii turistice Astfel, prin cele peste 150 milioane lei angajate in proiectele depuse de municipalitatea din Targu Mures se urmareste imbunatatirea directa a calitatii vietii pentru cei peste 150.000 targumureseni, dar si pentru vizitatorii orasului.

Cel de-al doilea proiect finantat din bugetul POR alocat Regiunii Centru si contractat in 6 octombrie pentru judetul Mures a fost depus pe DMI 3.2 si urmareste crearea unui centru de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica in Ludus. Cererea de finantare a fost depusa de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures si are un buget total de peste 3,7 milioane lei. Din acesta suma, beneficiarul a solicitat fonduri nerambursabile de peste 2,8 milioane lei, prin proiectul „Reabilitare, modernizare si dotare cladire pentru infiintare centru de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Ludus”, care se va implementa pe o perioada de 12 luni. Obiectivul acestui proiect este de a dezvolta in mod echilibrat, pe intreg teritoriul judetului Mures, infrastructura serviciilor sociale. Prin crearea acestui centru, la Ludus, se urmareste recuperarea si reabilitarea medico-psiho-sociala a 108 persoane cu dizabilitati, intr un cadru organizat, sub asistenta unui personal de specialitate din diverse domenii si cu ajutorul unor echipamente speciale de recuperare moderne.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 133