Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru modernizarea statiunii Sugas Bai, crearea unui nou centru social si a unui incubator de afaceri in judetul Covasna

Trei contracte de finantare nerambursabila semnate de catre reprezentantii judetului Covasna si reprezentantii ADR Centru asigura finantare nerambursabila de peste 3,29 milioane lei pentru dezvoltarea economica, sociala si turistica a judetului.

Fondurile nerambursabile alocate celor trei contracte de finantare sunt solicitate din bugetul POR, alocat la nivelul Regiunii Centru, prin intermediul a trei domenii majore de interventie, respectiv 5.1, 3.2 si 4.1. Proiectul ce vizeaza „Crearea si modernizarea infrastructurii de agrement Sugas Bai, Municipiul Sfantu Gheorghe, jud. Covasna –utilitati publice private” urmareste cresterea sustenabila si durabila a turismului de interes local si regional prin valorificarea atractiilor turistice, a potentialului turistic existent, toate acestea contribuind la dezvoltarea turismului in cadrul Regiunii Centru. Pentru atingerea obiectivelor, Primaria municipiului Sfantu Gheorghe, pe parcursul celor trei ani estimati ca fiind necesari pentru implementarea proiectului, va crea si moderniza 7 servicii de agrement si sanatate din statiune. Acestea constau in realizarea unui teren de minigolf, a unui teren de tenis, un teren pentru sporturi extreme, un bazin de agrement, constructia unui baze de agrement de aproximativ 300 mp si a unei mofete. Proiectul are o valoare totala de 6,27 milioane lei, din care 1,53 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta pana la valoarea totala a proiectului, reprezinta contributia adusa de beneficiar la implementarea proiectului.

Cel de-al doilea proiect finantat din bugetul POR alocat Regiunii Centru, urmareste crearea unui ”Centru multifunctional Neri Szent Fulop, in Municipiul Sfantu Gheorghe” si are o perioada de implementare de 13 luni. Pe parcursul acestei perioade Primaria municipiului Sfantu Gheorghe va transforma o fosta centrala termica din municipiu (amplasata in zona ÖRKŐ) intr-un centru multifunctional. Din fondurile solicitate se va reabilita cladirea fostei centrale termice, in suprafata de 310 mp, se vor achizitiona echipamente adaptate nevoilor beneficiarilor, cum sunt calculatoare, videoproiectoare, ecran de proiectie, instalatie de sonorizare, sistem de supraveghere, mobilier specific. Cei 1500 de beneficiari directi ai acestui proiect ce vor participa la atelierele de lucru, sau vor beneficia de serviciile suport de tip consiliere familiala sunt elevii care frecventeaza cursurile Scolii Neri Szent Fulop si familiile lor, comunitatea rroma din zona, precum si Directia de Aasistenta Comunitara. Valoarea totala a acestui proiect este de 1,49 milioane lei, din care 1,16 milioane lei reprezinta suma solicitata ca finantare nerambursabila, iar diferenta pana la valoarea totala a proiectului, reprezinta contributia adusa de beneficiar la implementarea proiectului.

Ultimul proiect contractat t a fost depus de catre Primaria municipiului Targu Secuiesc, cu titlul „Amenajare incubator pentru afaceri in Municipiul Targu Secuiesc”, si o perioada de implementare de 18 luni. Valoarea totala a acestui proiect este de 1,73 milioane lei, din care 601 mii lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile solicitate, iar diferenta pana la valoarea totala a proiectului, reprezinta contributia adusa de beneficiar la implementarea proiectului. Din fondurile alocate se va reabilita o veche centrala termica de zona, dezafectata in prezent, ce va fi transformata in incubator de afaceri pentru antreprenori. Tot din bugetul proiectului, in cadrul incubatorului se vor crea urmatoarele facilitati pentru viitorii antreprenori: sali pentru desfasurarea activitatii, sala de conferinte, sala de sedinte, acces la utilitati, grupuri sanitare amenajate, dotarea cu echipamente IT necesare. Beneficiarul estimeaza ca un numar de 4 intreprinderi isi vor desfasura activitatea in aceasta locatie si vor fi create 14 noi locuri de munca.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 140