Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Zona Metropolitana Cluj continua procesul de atragere a fondurilor europene nerambursabile

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 1 octombrie 2011, contractul de finantare pentru o retea de statii self-service de inchiriere de biciclete in zona metropolitana Cluj. Proiectul va fi finantat din fonduri europene nerambursabile prin POR si este parte componenta a Planului Integrat de Dezvoltare al municipiului Cluj-Napoca.

In cadrul proiectului se va realiza o retea de 50 de statii de inchiriere de biciclete in regim self-service si piste/trasee destinate biciclistilor in localitatile Cluj-Napoca, Floresti si Apahida. De asemenea, in zona metropolitana Cluj se va derula o campanie de promovare a transportului pe bicicleta. Proiectul are o valoare totala de 17.646.598 lei din care 11.000.677 fonduri europene nerambursabile si o perioada de implementare de 18 luni.

Municipiul Cluj – Napoca a fost desemnat Pol de Crestere in 2008 si, prin Axa 1 a POR, are o alocare de 82.413.100 euro pentru a finanta proiecte de dezvoltare urbana integrata. Pana in prezent, municipiul Cluj-Napoca a depus in cadrul acestui domeniu de interventie un numar de 13 proiecte, din care a semnat contracte de finantare pentru 5 proiecte in valoare de 39,4 milioane de euro.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare se urmareste dezvoltarea si modernizarea urbanistica, cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea serviciilor cu specific social a Zonei Metropolitane Cluj.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 142