Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect POR pentru modernizarea si extinderea unei strazi din municipiul Timisoara

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 26 august 2011, la Timisoara, contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea Strazii Closca si extinderea acesteia la 4 benzi - sector Bulevardul Cetatii - Strada Ovidiu Balea”.

Proiectul isi propune imbunatatirea infrastructurii publice urbane din municipiul Timisoara, in vederea stimularii dezvoltarii socio-economice durabile si a cresterii calitatii vietii locuitorilor din aceasta zona prin modernizarea si extinderea la 4 benzi a strazii Closca, situata in partea de NV a municipiului Timisoara pe traseul drumului national DN59, pe sectorul Bulevardul Cetatii – strada Ovidiu Balea, asigurand legatura cu comuna Sacalaz, respectiv Republica Serbia pe ruta Jimbolia.

Va fi reamenajat carosabilul si trotuarele, se vor construi piste pentru biciclisti si se va amenaja o zona verde, urmarindu-se reducerea timpului necesar parcurgerii drumului cu 18,71% si cresterea numarului de biciclisti cu 10%.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 16 de luni, este de 14.039.993,22 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 10.867.480,19 lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 83