Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezvoltare a municipiului Baia Mare cu finantare europeana

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 17 august patru contracte aferente proiectelor finantate prin POR si incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Baia Mare.

Proiectul Cresterea accesibilitatii urbane prin modernizarea strazii Granicerilor din Municipiul Baia Mare isi propune modernizarea partii carosabile a strazii Granicerilor, in concordanta cu traficul existent si prognozat, promovarea transportului nepoluant prin amenajarea pistei pentru ciclisti si amenajarea trotuarelor pietonale, asigurarea de locuri de parcare si amenajarea spatiilor verzi din zona strazii Granicerilor (aliniament stradal si interiorul celor patru giratii).

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 30 de luni, este de 22.810.778,62 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 17.223.568,48 lei.

Proiectul Modernizarea si extinderea centrului social pentru persoane cu dizabilitati PHOENIX-Baia Mare presupune modernizarea si extinderea cladirii centrului social multifunctional si echiparea cladirii pentru furnizarea adecvata a serviciilor integrate de asistenta sociala.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 2.550.912,69 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.727.061,30 lei.

Proiectul Reabilitarea si promovarea identitatii culturale si istorice Piata Cetatii – Turnul Stefan include reabilitarea, introducerea in circuit turistic si conservarea Turnul Sf. Stefan, marcarea si punerea in valoare arheologica a Bisericii Sf. Stefan, reabilitarea si modernizarea Pietei Cetatii si promovarea turistica a Pietei Cetatii prin amenajarea unui punct de informare turistica.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 26 luni, este de 9.177.470,63 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 6.879.854,07 lei.

Proiectul Dezvoltarea eco-retelei urbane si a infrastructurii de agrement in cartierul Vasile Alecsandri vizeaza dezvoltarea retelei zonelor verzi si a structurii de agrement urban in cartierul Vasile Alecsandri prin reabilitarea si modernizarea spatiilor verzi, precum si dotarea acestora cu echipament de agrement si recreere.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 6.563.733,16 lei,

Sursa: MDRT

Vizualizări: 173