Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Team Europe dezbate politicile europene la Cluj

Expertii romani in politici europene reuniti in reteaua Team Europe au dezbatut luni,4 iunie, la Cluj, impreuna cu invitatii lor, aspecte ale politicii regionale europene si promovarea politicilor europene de catre societatea civila. Organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, seminarul s-a constituit intr-un forum in care s-a cautat raspuns la intrebari legate de politica regionala, stadiul regionalizarii si descentralizarii la nivelul statelor membre, stadiul pregatirii Romaniei pentru absorbtia fondurilor structurale si impactul acestora precum si politicile UE care prezinta interes pentru societatea civila romaneasca.

in deschiderea evenimentului, dl. Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a declarat: „Astfel de evenimente sunt foarte importante si pentru diseminarea informatiilor de baza despre fondurile structurale. Expertii din reteaua Team Europe, care au pregatirea necesara si sunt la curent cu modul in care functioneaza fondurile structurale, vin practic si in sprijinul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor

Publice si Locuintelor. Trebuie sa explicam bine ce e de facut pentru a avea cat mai multe proiecte eligibile care vor avea ca efect absorbtia fondurilor europene. Ministerul are o strategie de instruire, care vine in sprijinul autoritatilor de management pentru Programul Operational Regional si pentru programele de cooperare teritoriala, organismelor intermediare si potentialilor beneficiari”. „Sunt foarte fericit ca am reusit la Cluj, impreuna cu Reprezentanta CE, sa dam un nou impuls dezbaterilor Team Europe prin implicarea activa a ziaristilor; sper ca in acest fel provocarile Romaniei ca stat membru al UE sa ajunga pe agenda publica, la cetateni. De altfel ADR Nord-Vest, prin noua strategie de comunicare isi propune din acest an sa acorde tot mai multa atentie dezvoltarii dialogului civic, ramanand in continuare promotorii dialogului social la nivelul regiunii. De asemenea sunt bucuros sa continuam la Cluj dezbaterile pe marginea politicii regionale in Romania, sperand ca, si prin contributia noastra, regiunea Transilvania de Nord sa ramana una dintre cele mai active in ce priveste teritorializarea si descentralizarea politicilor publice" a adaugat dl. Claudiu N. Cosier, Director General ADR Nord -Vest si membru Team Europe.

Adresandu-se membrilor Team Europe la incheierea evenimentului, Ambasadorul Donato Chiarini, ªeful Reprezentantei CE in Romania, a declarat: „Seminarul de astazi a reconfirmat expertiza Team Europe Romania intr-un domeniu strans legat de progres, dezvoltare si prosperitate. Dezbaterile de astazi au prilejuit o analiza detaliata a politicii de dezvoltare regionala si a impactului sau asupra Romaniei. Sper ca, prin efortul comun al Reprezentantei CE si al partenerilor sai, concluziile seminarului isi vor gasi drum catre romani. Astfel, ei vor putea evalua in cunostinta de cauza cum si cu ce rezultat se aplica politicile UE in aceasta tara”.

Team Europe Romania este o retea de experti independenti in institutii si politici europene. Creata in anul 2004 dupa modelul lansat de Comisia Europeana in statele membre, in prezent reteaua numara peste 60 de membri in toata tara. Membrii acesteia contribuie la o mai buna cunoastere a Uniunii Europene de catre cetatenii Romaniei prin participarea la evenimente organizate de institutii / organizatii educationale si de informare, cu scopul de a promova interactiunea si dezbaterile cu cetatenii in propria lor limba.

Contact: Doina Serban, Coordonator informare programe UE, Delegatia CE, Tel. 021/203.54.41, e-mail: doina.serban@cec.eu.int, Lia Valendorfean, expert relatii publice ADR Nord-Vest, Tel 0744/960316, e-mail: comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro

Vizualizări: 119