Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Platforma e-Learning la Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, finantata din bani europeni

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a semnat duminica, 31 iulie 2011, la Universitatea „Stefan Cel Mare” din Suceava un contract de finantare din bani europeni pentru proiectul „Dezvoltarea unei platforme informatice de tip E-educatie care va sustine electronic procesul educational desfasurat de Universitatea Stefan cel Mare din Suceava” .

Valoarea totala a proiectului este de 5.163.290,00 lei, din care suma de 3.348.240,93 lei reprezinta asistenta nerambursabila. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

''Dezvoltarea sistemelor de e-learning la nivelul scolilor, liceelor si universitatilor din Romania va contribui la alfabetizarea digitala a elevilor si studentilor. In urmatoarele luni vom continua sa alocam bani europeni pentru implementarea de platforme e-Learning pentru a le putea oferi cetatenilor din toata tara posibilitatea de a se apropia de mediul virtual”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

13.000 de studenti vor comunica online cu cei 327 de profesori cu ajutorul portalului e-Learning din cadrul Univesitatii “Stefan cel Mare” din Suceava, procesul de invatare devenind mult mai eficient si flexibil.

Orele se vor desfasura online prin intermediul claselor virtuale, iar studentii vor avea posibilitatea sa gaseasca mult mai rapid informatiile de care au nevoie.

Implementarea platformei e-Learning va avea reuzultate pozitive, atat la nivelul firmelor care vor putea angaja absolventi bine pregatiti, cat si la nivelul comunitatii sucevene care va beneficia de o educatie de inalta calitate.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 113